Ymprove Logo
Edit Content

Skal vi kontakte dig?

Indtast dine oplysninger nedenfor – så kontakter vi dig asap mhp. at skabe et uforpligtende tilbud til dig og dit næste projekt.

Web, Webshop

Overvejelser ved Webshop

Udarbejdet og delt d.
Af

En webshop er en hjemmeside på nettet, hvor kunder kan købe produkter. Hele købsprocessen foregår online, og kunden interagerer derfor udelukkende med den sælgende butik gennem den online butik. Når man laver en webshop, skal man have fokus på, at det skal være nemt og overskueligt for kunden at undersøge produktet. Derudover skal det være nemt at gennemføre købet. Det kan man gøre ved at lave en betalingsterminal, der kan tage forskellige typer kort. 

Webshop

WooCommerce & Shopify

Man kan sælge alle typer produkter i en webshop. Det kan både være fysiske produkter, såsom cremer og plakater, men også services, såsom klipninger ved frisører. Man kan også med fordel sælge online produkter, som f.eks. online træningsvideoer. 

Når du skal lave en webshop, skal du sikre dig, at den er designet på en indbydende måde, der giver kunden lyst til at handle med dig. Derudover skal den virke troværdig. Du kan gøre din webshop troværdig ved at lave en “Kontakt”-side eller en “Om Os”-side, hvor du fortæller om dig. Derudover kan du tilføje certificeringer, såsom e-mærket og Sikker Handel-mærket. 

Start af ny webshop

Når du skal starte en ny webshop, skal du først købe et domæne. Domænet er den URL, hvor din hjemmeside ligger. Domænet skal være relevant for dig – og gerne være nem at stave, for ikke at nævne at huske. Når du har købet domænet, skal du vælge, hvordan din webshop skal opsættes og hvilket CMS, du vil bruge. CMS betyder Content Management System, og det er simpelthen, hvor dit indhold ligger. De fleste, der opretter en webshop i dag, bruger Shopify eller WordPress med WooCommerce-plugin. Begge løsninger er gode, sikre løsninger, som du trygt kan bruge.

Fordele ved Shopify Webshop

Der findes mange fordele ved at lave en Shopify Webshop. For det første er en Shopify Webshop nem at lave. Der findes mange skabeloner, du nemt kan tage i brug fra dag 1. Der findes både de mere basale Shopify Skabeloner, som er gratis og der findes mere skræddersyede skabeloner, du skal betale for. Begge typer af Shopify Webshop kan du gøre brug af. Selve styresystemet bag Shopify er nemt at gå til, og de fleste kan finde ud af bruge det uden den helt store introduktion. Derudover tilbyder Shopify en betalingsform, der hedder Shopify Payments. Det er en relativt billig måde at håndtere økonomien bag en webshop, idet den kun tager samlet 2% af omsætningen. Flere betalingssystemer tager 4%.

Ulemper ved Shopify Webshop

Der findes desværre et par ulemper ved at bruge Shopify. Den klart største ulempe er, at det ikke er ligetil at ændre i design eller opsætning. Hvis du ikke har en Shopify Udvikler, kommer du hurtigt til at betale meget ekstra for din webshop, idet der kræver Shopify Plugins. Det kan for eksempel være Pop-ups, chat-funktion eller lignende. Her vil du skulle betale en smule ekstra hver måned for den funktionalitet.

Fordele ved WooCommerce Webshop

Du kan med fordel lave din nye webshop i WooCommerce, og dermed også WordPress, hvis du har erfaring med at håndtere online hjemmesider. Det kræver nemlig en del mere, at benytte dette CMS. Hvis du har erfaring med at håndtere webshops, eller generelt bare har teknisk snilde, så er WooCommerce måske den webshop løsning, du leder efter. WooCommerce ligger som udgangspunkt på samme pris som Shopify. Det bliver dog det billigere alternativ, hvis du får brug for en masse plugins i Shopify. De fleste plugins er nemlig gratis i WordPress, som WooCommerce tilføjes til. 

Ulemper ved WooCommerce

Den største ulempe ved at bruge en WooCommerce webshop er, at det kan være svært at komme godt fra start ved denne form for webshop, hvis man ikke har erfaring med opsætningen af webshop. Det kræver nemlig erfaring med installering af WordPress, design af siden og installering af skabeloner, også kaldet templates. Hvis du dog får hjælp til opsætningen af din WooCommerce webshop af en professionel webshop udvikler, som f.eks. os, så kan WooCommerce være den bedste løsning. Her kan du nemlig løbende tilføje nye funktionaliteter uden en merpris. 

Hjemmeside med webshop

Hvis du har brug for en hjemmeside med webshop, så kan dette sagtens lade sig gøre. En hjemmeside er jo egentlig bare et ord for indholdssider, der udelukkende kommunikerer et budskab, uden at du kan købe produkter på siden. Hvis du skal bruge en hjemmeside med en webshop, kan du både gøre brug af Shopify webshop og WooCommerce webshop. Det er nemlig muligt at lave sider, såsom forside, kontaktside og lignende – uden mulighed for at lægge produkter i indkøbskurven. Når du laver din hjemmeside med webshop, skal du dog være opmærksom på, at du kommer godt fra start. Her vil vi anbefale, at du får en professionel webshop udvikler til at lave skabelonen, som du så senere kan bruge som udgangspunkt, når du skal lave noget nyt. Det er penge givet godt ud, når du investerer i en dygtig webshop udvikler. 

Køb professionel Webshop

Hvis du vil købe professionel webshop, skal du sørge for at vælge nogle udviklere, der har erfaring med at lave en webshop. På den måde sikrer du, at din webshop giver kunderne lyst til rent faktisk at købe nogle produkter, og dermed tjener din webshop penge fra starten af. Hvis du vælger en for billig løsning fra starten, kan det blive dyrt i længden. Hvis designet af webshoppen er dårlig, og det dermed ikke giver kunder lyst til at købe noget, så går du glip af køb og dermed i sidste ende profit. Hvis du derimod vælger en god løsning og et samarbejde med nogle dygtige effektive webshop udviklere, så er investeringen givet godt ud, idet du hurtigt kommer til at tjene pengene, du bruger på den professionelle webshop udvikler, ind igen.

Køb professionel Webshop

Prisen på udvikling af en webshop kan variere. Hvis du bare skal have en helt standard webshop, uden mange specialtilpasninger, så kan du få en webshop for helt ned til 10.000 kr. Derudover skal du selvfølgelig betale en mindre månedlig udgift til webshop platformen. Du skal dog være opmærksom på, at prisen kan blive højere på udvikling af din webshop, hvis du har specifikke ønsker til design og funktionaliteter. 

Billig webshop

Hvis du ønsker en billig webshop, der er nem at bruge, kan platformen Shopify anbefales. Det er en billig løsning for en standard webshop, der er nem at bruge. Det kan dog være en god ide at bruge en dygtig webshop udvikler, så du får en webshop der er rigtigt opsat fra starten.